lördag 3 juli 2010

Midsommar, minisemester etc. etc.

Jaha, då hade det gått någon vecka sedan jag skrev senast igen då.... Konstigt att det ska vara så svårt att hitta lite tid. Eller, det kanske inte är så konstigt att man inte hinner. Började till exempel dagens bloggning kl 21.30 med att föra över bilder från två kameror till datorn och nu ca 2 timmar senare är jag äntligen på G.(Har i och för sig hunnit med en massa annat mellan, men ändåck!!)

Nu till allt som hänt de senaste dagarna.

Vi firade midsommar i stugan tillsammans med fam L. Hade verkligen en lyckad och trevlig dag, precis som man vill att en midsommarafton ska se ut. Gästerna anlände kl 11.00 och då var det förbrededelser för lunchen samt lek med barnen som stod på schemat. Lunchen intogs sedan på altanen med tak och delvis inglasning eftersom vi trodde att det skulle bli regn (men det blev det aldrig). Vi åt så vi var proppmätta efteråt och lunchen bestod av sill, potatis, köttbullar, prinskorv, ägghalvor med räkor, västerbottenpaj med löjrom och rödlök samt en supergod laxtårta med kräftstjärtar som pappa F hade gjort. Efter lunchen tog papporna en promenad med barnen i vagnarna för sovstund. Båda barnen somnade och vi föräldrar passade på att dricka kaffe och käka marängtårta med jordgubbar. Sedan var det dags att klä midsommarstången och lagom därefter vaknade tjejerna. Vi hade sedan dans och sång runt midsommarstången. Kom endast på små grodorna som man brukar dansa, men vi körde alla barnvisor vi kunde samtidigt som vi hoppade och sprang runt stången. Tjejerna tyckte att det var roligt, även om det stundtals endast var vi föräldrar som dansade och de stod på sidan om och tittade. A ville så klart visa M åsnorna, så då blev det en sväng dit med lite morötter samt en promenad med Simson. Kvällen avslutades med grillning av fläskfilé, pommes och bea samt en massa jordgubbar och glass till efterrätt. Som sagt en supermysig midsommar!!

(A väntar på gästerna)

(Det gottigaste av lunchen - för vissa iallafall)



(A ger Ior morot)

(A leker tittut med M bakom ett träd)

Vad har vi gjort mer då? När värmen kom, så tog vi fram A:s pool från förra året. Den var dock alldeles för liten, så vi köpte en ny lite större. A fick en jättestor pool från fam S i julklapp, men den känns lite för stor för detta år, eftersom den rymmer så enormt mycket vatten och A badar inte allt för långa stunder och det blir gräs i på en gång, vilket gör att man måste byta vatten efter varje gång. Tog även fram rutschkanan som man kan koppla vattenslangen till och ställde den i poolen. A:s idol A (grannpojken) har varit här och provbadat och de hade så kul som vanligt.





Sedan har vi ju varit till Kolmården på en minisemester i veckan. Trodde att vi skulle få lite problem med resan eftersom P bröt tån i söndags, men med ordination från doktorn att enast använda träskor så gick det väldans bra ändå. Nu är ju P en sådan person att han aldrig gnäller över något, så han haltade på i två dagar på djurparken och man glömde nästan bort att han hade ont. Han får dock betala för detta nu i efterskott när värken har kommit. Hur som helst så åkte vi i tisdags morse och kom hem sent i torsdags kväll. Vi bodde på Scandic och njöt av deras frukost två morgnar, Mmmmmmmmmmmmmm. P:s mamma och pappa samt kusin M, som är ute på långsegling mötte upp oss i en hamn i närheten av Kolmården. De hade fixat lunch när vi kom och sedan lekte vi med A samt tog en promenad med deras hundar ut på en ö och A tog sitt första utomhusbad. Vi käkade på hamnkrogen innan vi tog oss mot Norrköping och Scandic för lite välbehövd sömn. På onsdagen och torsdagen gick vi på djurparken och tittade på alla djuren, åkte safari, var på delfinshowen samt åkte linbana. Det var två jättemysiga och trevliga dagar med precis lagomt väder. Fick några regnstänk på oss första dagen, men de torkade upp så snart solen tittade fram igen. A hade superskoj med farmor och farfar, samt kusin M och hon frågar fortfarade efter dem.

(Promenad ut till en liten ö)

(A och jag på klipporna medan hundarna badar)

(A tar sitt första utomhusbad i Bråviken vid Östersjön)

( A och farmor vid entren till Kolmården)

(A och farmor klappar getterna)

( A stormtrivs mellan farmor och farfar)

(P med A på axlarna i backar trots bruten tå....)

(Gruppfoto:))

(Närgången struts som spottade och pickade på bilrutan under safarin - tur att det inte var björnen iallafall)

Igår tog vi en sväng till brottet för att Simson skulle få bada. A och jag passade också på att plaska lite vid vattenbrynet (vilket inte var helt enkelt eftersom det är stora stenar och blir snabbt väldigt djupt). Men Simson älskade verkligen simturen och hämtade en tennisboll som vi hade med oss ett antal gånger i vattnet.



Idag tog vi en lunchpicnick i stadsparken. Gjorde en pastasallad till A och köpte thaimat på torget till P och mig. Kan verkligen rekommendera nr 15 för er som gillar kyckling och röd curry - den är supergod. På eftermiddagen och kvällen blev det några badpass i nya poolen för A och även P.

(A på väg till stadsparken tillsammans med apan "Nicke" som hon fick av fa och fa på Kolmården)

(2 av mina 3 älsklingar)

Imorgon startar dagen med en långpromenad tillsammans med S. Det ska bli najs.

Nu är det nog dags att gå och lägga sig, ja eller jag ska lägga in alla korten också och det lär väl ta ett tag...Nu har jag fått in alla korten och kl är 01.11, inte illa. Man kanske helt enkelt skulle försöka blogga lite oftare och lite kortare, eller vad tror du?

Puss & kram

1 kommentar: