söndag 25 juli 2010

Mamma Mia vad tiden rusar iväg!!!

Oj, vad snabbt det går nu. Hinner knappt blinka innan det har gått en vecka igen. Det var ett tag sedan jag bloggade nu. Förstår liksom inte det här med bloggandet. När det är hur mycket som helst som händer så hinner man inte med att skriva om det och när man inte gör något särskilt på dagarna, så finns all tid i världen att blogga, men inget vettigt innehåll. Vet inte hur man ska få flyt på det.

Vad har hänt de senaste veckorna då? Ja, man kan väl sammanfatta tiden som varit med att säga att vi knappt har varit hemma en hel dag, utan det har mest varit packa och packa upp samt fundera på vad som ska med på de olika äventyren. Ska försöka att fatta mig någorlunda kort. Har ca en timma på mig innan det är dags för Twin Peaks och myssöndag uppe i soffan. Vi älskar ju att hitta olika serier som vi kan följa tillsammans och vi har väl plöjt de flesta danska serierna, så nu hade vi lite idétorka efter att Solsidan har tittats på två gånger under en vecka. Började titta på Twin Peaks på 9:an som sänder det och eftersom både P och jag följde denna serie för 20 år sedan så var det både kul coh nostalgiskt att se om den. Konstigt nog så kommer vi ihåg väldigt mycket från den. Ibland kan man nästan säga replikerna som kommer.

Hur som helst så har ju bland annat en semestervecka på Österlen, närmare bestämt Simrishamn stått på schemat. Efter den veckan har vi varit på Eskilstuna Zoo, Älgparken i Gåvan, 2-årskalas, Busborgen, träffat A:s kompisar med föräldrar på Märsön etc. etc. Har även fått en massa grejor fixade hemma som exempelvis sorterat posthögen på kontoret som legat till sig i snart ett halvår (dvs många många papper att sortera in i olika mappar), städat förrådet bredvid garaget, trimmat på tomten etc. etc.

Vi hade en jättebra vecka i Skåne. Vädret var ju som sagt KANON. Vi hade strålande sol och ca 30 grader alla dagar utom den sista natten och förmiddagen då vi skulle packa och åka hem. Då kom det en rejäl skur under natten och morgonen. Utöver detta var boendet hur bra och mysigt som helst. Ett stort hus med 6 rum och kök mitt i gamla stan i Simrishamn. (Hade tur att se annonsen på Blocket endast 10 min efter att R hade lagt ut det). Huset hade en jättestor innergård med plank runt om så både A och Simson kunde gå fritt där inne. När sedan P:s mamma och pappa kom med sina två hundar så var det verkligen perfekt. Till huset hörde två gårdshus, ett med tre sovrum som jag, P och A sov i samt mamma och pappa och ett gårdshus som var nyrenoverat med spaavdelning samt tvättstuga. Det var dock aldrig någon som var sugen på att bada jacuzzi eftersom det var så enormt varmt den veckan. Vi åt på restaurang den första kvällen eftersom mamma och pappa ville bjuda på mat med anledning av deras 35-åriga bröllopsdag. Annars lagade vi mat tillsammans resterande kvällar. Eftersom det fanns en stor grill, blev det självklart grillat många kvällar. Under veckan så gjorde vi olika utflykter varje dag. Vi var på tre olika stränder (varav ett hundbad, där alla tre hundarna fick vara med och ha skoj), besökte Kivik och musteriet där, tog en tur till Ystad där vi strosade, käkade och shoppade, besökte Sjöbo marknad (som kan jämföras med ca 30 Sala marken, vi hann väl med ca 40% på en eftermiddag), gjorde några cykelturer etc. etc. Men som sagt, vi är jättenöjda med den veckan och vädret. Det enda minuset var väl kanske att det var så förtvivlat kallt i havet. Endast 14 grader, vilket gjorde att det till och med var kallt att stå med fötterna i vattenbrynet. Mamma och svärmor badade dock, men vi övriga höll oss på stranden.

(På baksidan av huset där vi höll till, pappa på bilden)

(Det ena gårdshuset som vi sov i)

(En av alla mysiga middagar på innergården)

(Härlig morgonpromenad med mamma, syster och Simson)

(fikastund på ett av strandbesöken)

(Hundarna svalkar sig och har kul i vattnet på hundbadet)

(Dags för lekstund i vattenbrynet med farmor och farfar)

(Skojig lekstund i poolen)

I söndags var det upppackning och tvättning hela förmiddagen och sedan bar det av på 2-årskalas på eftermiddagen. Det var M som fyllde två år och vi hade en trevlig och mysig eftermiddag med korvgrillning, fika och lek. M hade fått en jättefin sandlåda som både jag och A var avundsjuk på. Det var pappa F som hade gjort den.

(Busig tjej på 2-årskals)

I måndags så besökte vi fam P/W i sommarstugan på Märsön tillsammans med några andra familjer. Vi hade en jättemysig eftermiddag/kväll med god mat, fika, båttur, bad vid strand etc. Det var första gången som A åkte motorbåt och hon verkade gilla det.

(Lek på strand i sand uppskattas alltid)

(Premiärtur för A i mortobåten)

(Härlig hamburgerbuffé)

Tisdagen bestod av safari på Älgparken i Morgongåva. Man kommer verkligen nära älgarna och ser hur enormt stora de är. Inte konstigt att det blir så enorma smällar om man krockar med en. Gjorde besöket med fam L. A och M tycket väl att det var lite jobbigt att sitta still i ca 1 timme på en traktorskärra utan att få röra sig eller prata. De tröttnade väl ur någon gång, men var jätteduktiga ändå. Vi fick några snygga familjekort tillsammans med en av älgarna.





Onsdagen bestod av mer djur, denna gång på Eskilstuna zoo. Åkte dit med fam K och stötte även på fam L som vi gjorde sällskap med under den senare delen av dagen. Tror dock att barnen fortfarande är lite små för djurparker. A och M hade lika roligt med en sten de kunde klättra på, en tom hydda man kunde gå in i eller att spana på tåget som åkte fram och tillbaka inne på djurparken. Och eftersom det var så varmt den dagen så kändes djuren relativt slöa också, så de lyckades väl inte charma barnen allt för mycket. När fam K åkte hem tog vi en glass med fam L och kom på den excellenta idén att papporna skulle ta sig till en lekpark inne på området med barnen och mammorna skulle ta en sväng till Tuna Park för lite shopping. En superbra idé måste jag säga. Hittade väl inte allt för mycket, men en topp och ett par skor blev det iallafall och sedan middag innan vi åkte hem.

(En av de saker som A tycket var roligtst med djurparken, dvs. ett litet inrett hus som barnen kunde leka i)

(Det andra favoritstället på djurparken blev denna sten:))

(..och det tredje roliga med djurparken blev att få en egen Hello Kitty-glass)

Torsdag och fredag har faktiskt varit riktigt lugna och sköna. Har tagit turer till lekparker, städat och pysslat lite hemma samt varit på 16-årskalas hos A:s kusin.

Igår firade vi "bomullsbröllopsdag", vilket allstå innebär att vi varit gifta i 6 år. Inledde dagen med mysfrukost och sedan ett lekparksbesök i lilla lekparken på Kungsängen. P tog sig ner till stan för att köpa en blomma till mig, samt fika som avnjöts i lekparken. Eftersom det var så kallt och blåsigt var vi tvugna att fika i det lilla huset som finns i lekparken, men vi hade hur mysigt som helst. Fick dock gå hem eftersom vi låst min cykel och nykeln var avtagen från knippan efter skåneresan. Sedan bar det av hem för lite vila för A och efter detta blev det en sen lunch på Måns Ols. Vi valde Grillat x 2 (kyckling- och fläskfilé)som var helt otroligt gott. De hade musik på i bakgrunden och när vi sitter och käkar så spelar de Ted Gärdestads "För kärlekens skull", som de sjöng på vår vigsel, så det kändes faktiskt lite speciellt att just den låten kom medan vi var där och åt. Sedan åkte vi hem och nattade A och fixade jordgubbsvin, jordgubbar och vit chokladfondue, sååå smarrigt!! Vi fortsätter firandet under veckan när vi har barnvakt. Tänkte ta en sväng till Kupolen för lite shopping och se en bio på kvällen medan A har kul med mormor och morfar i stugan.

Mysfika i lekparken)

(Underbart god lunch på Månsan)

(Myspys i soffan med tillbehör)

Vaknade till en superregnig dag i morse och bestämde oss för att ta en sväng till V-ås för lite shopping, lunch på IKEA och en lekstund för A på Busborgen. Det var dock inte bara vi som hade kommit på den briljanta idén. Tror nästan att hälften av alla västeråsare var på på IKEA och den andra halvan på Busborgen, så vi behövde iallafall inte frysa under dagen. A hade kul som vanligt och blir nästan tossig när hon ser alla barn och leksaker. Somnade ovaggad i 19-tiden ikväll.

Imorgon blir det en lugn förmiddag och sedan ett fikabesök hos fam K. Det ska bli skoj, A pratar ofta om M, så det blir kul att hon får träffa honom och vi M:s föräldrar så klart. Att de har en katt är också kul eftersom A är lite insnöad på katter för tillfället.

Nej nu är det nog dags att lägga in bilderna för min timme har snart gått.

Ha de´

KRAM

1 kommentar: